Vanliga frågor

Vi får in mängder av frågor som rör våra anläggningar och via vår F.A.Q visar vi de vanligaste frågorna och svaren.

Klicka på frågan så visas svaret!

Om man tappar bort kortet, finns det möjlighet att få ett nytt kort?

Kom in till den anläggning där du tecknade på ditt avtal så får du ett nytt medlemskort. Vi tar ut en avgift på 100 kr för det nya kortet. Om du har blivit bestulen eller liknade så måste du ha med dig en polisanmälan till anläggningen då är ett nytt medlemskort avgift fritt.

Har jag kvar samma pris även efter min bindningstid på Autogirot löper ut?

Ja! Vi arbetar med prisgaranti. Så länge du är kvar hos oss så har du kvar priset. Detta gäller enbart på autogirot och förutsätter att du inte avslutar ditt kort.

Kan jag frysa mitt träningskort?

Frysning av avtal är endast möjligt vid tecknade av trygghetsavtal (min 24 månader). Frysning får ske vid högst två tillfällen med en sammantagen frystid om högst 6 månader under en tolvmånadsperiod. Du kan inte frysa medlemskapet i efterhand. Vid frysning skall medlemskort lämnas till den anläggning som du har ditt medlemskap innan frysningsperioden påbörjas. Frysning kan endast ske personligen och detta görs på en särskild blankett på anläggningen.

En frysningsavgift tillkommer om 200 per tillfälle. Mer information finns på kopian av avtalet som lämnades eller mejlas ut vid tecknandet. För specifika frågor kontakta receptionen på den anläggningen där avtalet tecknades.

Jag har bytt adress. Vad gör jag?

Säg till i receptionen på den träningsanläggning där du teckna på ditt medlemskap så uppdatera vi dina uppgifter på en gång. Du kan även använda formularet under "Kundservice" och skicka in dina nya uppgifter till din anläggning. Vid e-mail uppge ditt medlemsnummer eller alternativ personnummer.

Kan ni inte spela den musiken jag gillar?

Något av det svåraste på en träningsanläggning är att tillgodose medlemmars musikval. Alla medlemmar gillar olika typer av musik och därför måste ni förstå att det inte är lätt. Vi på Life Health & Fitness har en egen musikkanal som spelar en väl avvägd blandning mellan olika musikstilar. Tycker du bättre om din personliga musikstil än den vi spelar på anläggningarna så rekommenderar vi en egen mp3spelare eller liknande.

Kan jag överlåta mitt träningskort?

Överlåtelse av avtal är endast möjligt vid tecknade av trygghetsavtal (min 24 månader). Man kan endast överlåta medlemskortet en gång. Man kan inte överlåta kontantkort, standardavtal och basavtal.

Om jag vill träna när det är som lugnast, när skall jag komma då?

Lugnast är det innan kl 17 och efter kl 20 på vardagar och i regel hela helgen.

Frågor kring autogiro

Jag har bytt bank eller vill ändra bankkont för autogirodragningen. Vad gör jag?

Om du vill att pengarna ska dras från ett annat konto i samma bank än vad du tidigare har anmält kontaktar du din bank. Har du bytt bank är det den övertagande banken som hjälper dig med ändringen.

Kan jag använda mitt plusgiro som autogirokonto?

Ja. De siffror vi behöver för att registrera detta är de 14 sista siffrorna i IBAN-numret. Det hittar du på ditt kontoutdrag från Plusgirot.

Vad händer om det inte finns pengar på kontot när det är dags att betala?

Banken kontrollerar täckningen (att det finns pengar på kontot) dagen före förfallodagen. Saknas täckning gör banken en kontroll på förfallodagen samt 3 vardagar efter förfallodagen. Om täckning fortfarande saknas, skickar vi en påminnelse med inbetalningskort.